Curs actual

Segon Racó Artístic

En aquest segon Racó Artístic hem tingut tres actuacions, la de l’Ariadna de 2n, la Safi i l’Eire de 4t i l’Edurne de 6è. Ens ho hem passat molt bé!

Dominar l’ortografia

Aquest curs hem començat a treballar un mètode de millora de l’ortografia basat en la memòria visual. Es tracta d’aprendre i interioritzar el gest mental pel qual saps quina és la manera correcta d’escriure una paraula. Es diu “Dominar l’ortografia”, són uns quaderns i un material visual, i el seguiran els nens i nenes de 4t 5è i 6è. Aquest trimestre han començat els de 6è.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Castanyada 2018

Un any més, tot i la pluja, no ens vam perdre la festa de la Castanyada. Vam fer panellets, tallers i cinema. Vam menjar castanyes i vam passar una bona estona. Els balls que cada classe havia preparat els vam veure per parts, ja que dins de l’escola no hi cabíem tots. En aquest vídeo en teniu un resum. Si voleu veure els vídeos de les danses complets podeu anar al BLOC DE MÚSICA.

Projecte Cultura emprenedora a l’escola

Els nens i nenes de 5è participen al projecte de la Diputació, anomenat CuEmE. Es tracta de crear i gestionar una cooperativa, amb el suport de l’administració i altres agents socials. Amb una metodologia globalitzada han de crear documents oficials, demanar permisos, fer estudis de mercat, decidir el repartiment dels beneficis, etc. Els productes que decideixin fer, els vendran ells mateixos al mercat de Montigalà. La cooperativa es gestiona de manera democràtica i participativa, però cal tenir una junta directiva que elegeix l’assemblea. De moment, han constituït les dues cooperatives, Pibart (5è A) i Pica-cincs (5è B), han escollit les juntes directives i han realitzat un taller sobre la creació d’empreses cooperatives.

Projecte Innovamat

Hem iniciat a Cicle Inicial el projecte Innovamat. Es tracta de treballar les matemàtiques amb metodologia activa, activitats contextualitzades i material manipulable, elaborat per diversos professors de Didàctica de les Matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. El material compta amb una app anomenada Mathville, que a partir d’activitats divertides permet registrar i informar de l’estat d’aprenentatge de cada nen/a.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

1r Racó Artístic d’aquest curs

Un nou curs i nous racons artístics. Hem començat a veure els espectacles preparats lliurement per nens i nenes de Primària de l’escola. En aquest cas hem vist els que han preparat la Sara i la Lucía de 6è, la Laura i l’Àngela de 3r i la Breilyn, la Jennifer i la Brittany de 2n:

Erasmus per conversa en Anglès

A l’escola tindrem uns mesos la col·laboració del Hasan, un estudiant d’Erasmus de la Universitat d’Antalia (Turquia) per fer grups de conversa en Anglès amb petits grups d’alumnes. Amb l’ajuda dels mestres d’Anglès han preparat activitats perquè treballin la llengua oral a partir de jocs, preguntes i respostes, rutines, etc. Com que ell no parla català ni castellà tota la conversa ha de ser en Anglès.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquest suport se suma al dels estudiants de mestre en pràctiques, així com l’ajuda dels alumnes de 3r d’ESO de l’IES Pau Casals, que tenim a Ed. Infantil.

Novetats al pati de l’escola!!!

Tal com us explicàvem el curs passat, l’Assemblea de delegats va decidir tirar endavant algunes propostes noves al pati. Entre elles nous jocs pintats al pati i una rampa pel pati d’Infantil. Aquests jocs es sumen al ping-pong i al punt de lectura que vam iniciar a finals de curs passat. Aquests jocs se sumen a la diversitat d’activitats per l’hora d’esbarjo, a propostes ja existents com el rocòdrom, el Racó artístic o la possibilitat d’assistir a l’Aula d’Informàtica.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Fruita a l’escola

Un any més participem al Pla de Consum de fruita a les escoles. Durant el curs escolar, una setmana de cada mes, es distribuirà fruita i/o verdura seleccionada en funció de l’estació de l’any, la proximitat de producció i la qualitat. La fruita es repartirà entre els nens i les nenes dins del recinte de l’escola perquè en consumeixin durant l’esmorzar. Els objectius del programa són:

*Oferir fruita gratuïta durant els esmorzars i/o berenars dins del centre escolar.
*Informar sobre els beneficis de l’increment del consum de fruites i verdures, i sobre la seva diversitat, característiques, producció, l’estacionalitat, etc.
*Proposar el consum de fruites com una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional

Tríptic informatiu

Escola verda

Som ESCOLA VERDA. Es tracta de conscienciar la comunitat educativa en el respecte al medi ambient. Des de l’escola hem començat amb la gestió de residus. Per això estem separant les restes a l’hora del pati i al menjador. Cada dia de la setmana els encarregats verds de cada curs s’ocupen de treure i recollir els contenidors i d’orientar als companys d’on llençar cada cosa. També vetllaran per l’estalvi energètic: apagar llums, canó i avisar si algun lavabo raja contínuament o si una aixeta s’encalla.