Notícies curs 2016-2017

VI Racó Artístic

Ja hem fet un altre Racó Artístic, en aquest cas han estat dues actuacions ja que un dels nens que havia d’actuar estava malalt. Han estat uns balls fantàstics de l’Ariadna i l’Emma de 1r i la famosa cançó “Despacito” que han interpretat la Zaira i el David de 5è. Ens ho hem passat molt bé!

I-Radia Picassa (2n programa)

A final de trimestre, hem realitzat un nou programa de la I-Radia Picassa. Entre les activitats de dinamització de la lectura, hem realitzat un altre programa de ràdio. En el programa es fan entrevistes a alguns dels nens i nenes que han fet recomanacions de llibres. Els companys han decidit amb votacions qui volien que fos entrevistat en el programa. Han elaborat el guió, preparat i gravat el programa amb el Vicent, que també és el coordinador TAC del centre. En el programa també hi ha notícies i, fins i tot, acudits. Podeu escoltar el programa aquí: I-Radia Picassa

IX EDICIÓ DELS JOCS DE PATI AL PICASSO

La setmana del 20 al 24 de març s’ha portat a terme a la nostra escola, per novè any consecutiu, un ambiciós projecte sobre jocs tradicionals que es realitzen arreu del món; tot i que, a causa de la pluja del divendres, vam recuperar la jornada el següent dilluns.

Als patis d’aquesta setmana s’hi han jugat set jocs diferents (xarranca, matar, baldufa, pica-paret, el mocador, la peste i jocs de goma). Els nens han tingut l’oportunitat de jugar amb els companys d’altres classes i ser conscients que una molt bona manera de comunicar-nos i aprendre és mitjançant el joc.

Prèviament s’ha realitzat un treball interdisciplinari entre l’àrea d’educació física i les diferents tutories de primària:
• Cada classe ha confeccionat un mural ben maco que hem penjat al vestíbul.
• S’han preparat els jocs a les sessions d’educació física.
• Finalment, tot ha culminat amb la dinamització dels alumnes de 6è, que han fet un magnífic treball organitzant les estacions dels jocs durant els patis de tota la setmana i han ajudat als seus companys i companyes a passar estones divertidíssimes.

Aquí teniu algunes imatges d’aquesta setmana de “Jocs de pati”:

MARATÓ  ESTALVI  ENERGÈTIC  FEBRER 2017

El passat mes de febrer, els alumnes de la nostra escola vam participar en la segona Marató per l’Estalvi Energètic i contra la pobresa energètica, dirigida a conscienciar sobre l’ ús de l’energia  i amb l’objectiu que tot el que estalviéssim d’electricitat, gas i aigua aniria destinat a ajudar a les famílies en situació de pobresa energètica de la nostra ciutat.

Es va parlar a les classes de com podríem estalviar en aigua, llum i gas i cada grup va fer aportar les seves idees. Les idees van ser diverses i interessants: posar brides de plàstic a les aixetes per reduir la quantitat d’aigua, portar ampolles d’aigua per veure a la classe i no haver d’anar al lavabo, reduir el nombre de llums encesos, apagar ordinador i/o pissarres que no es fan servir, tancar finestres si la calefacció està posada…

Un cop aprovades les diferents mesures a prendre, es va posar en marxa el dia 1 de febrer i ha durat fins el dia 28. Cada setmana es prenien les lectures dels diferents comptadors de llum, aigua i gas tant de l’edifici de infantil com del de primària. El repte era reduir el consum d’aquestes energies.

El repte es va assolir sobradament. D’aigua es va estalviar un 52%, d’electricitat quasi un 29% i de gas un 33%. Aquest percentatge s’ha traduït en les següents quantitats econòmiques. D’aigua hem estalviat 243,2€, d’electricitat 362,81€ i de gas 1.415,48€, que sumen un total de 2.021,49€. En el conjunt d’escoles participants de Badalona s’han estalviat 9.346,66€, que aniran a parar a famílies de la nostra ciutat que pateixen pobresa energètica.

Amb aquests resultats vam observar que estalviar és possible i que un bon ús de les energies pot afavorir a molta gent. Només hem de prendre consciència.

Ara ja ha acabat la marató, però els nens i nenes de la nostra escola continuen amb els mateixos hàbits d’estalvi. Ha estat tot un èxit!!

Gràcies a tots i totes las persones (alumnes, mestres, pares, servei de neteja, servei de menjador, conserge… en resum tota la comunitat educativa) que han participat i continuen fent estalvi energètic.

 V Racó artístic

Ja tenim en vídeo l’últim racó artístic. En aquest cas l’Anna i la Dafne de 3r ens van preparar una coreografia, i dos grups de nenes de 2n van cantar dues cançons: la Júlia i l’Ariadna una i la Roa, l’Eire i la Maya una altra. Ens ha agradat molt, felicitats artistes!

CARNESTOLTES 2017

Ni la pluja ens va poder aturar el passat divendres. La gresca, la disbauxa i la xerinola es va apoderar del Pau Picasso !!!

Vam tenir Batukada i una rua impressionant per tota l’escola. No podeu deixar de mirar el vídeo de la nostra festa amb els alumnes de primària.

1 2 3 4 5