Orientacions

Orientacions generals

Degut al confinament decretat pel govern, ens preocupa que els nens i nenes estiguin tant de temps sense tenir accés als continguts escolars. En la majoria de casos els mestres van poder donar feina en format deures, prioritzeu aquests. Però si en algun cas no hi vam ser a temps, o per si s’acaben, us volem fer arribar unes orientacions per cada curs. Hem demanat a les editorials que utilitzem en cada nivell, les llicències gratuïtes de les plataformes online per poder continuar treballant des de casa, seguint els mateixos materials que utilitzem a l’escola. Penseu que estem parlant de repassar i de no perdre el ritme de treball, en cap cas d’avançar matèria avaluable. 

És important que us plantegeu un horari per fer les tasques escolars que sigui realista però constant. Una estoneta pel matí i una altra per la tarda estaria bé. No cal fer totes les feines de cop sinó una mica cada dia. Totes les activitats digitals proposades estan molt bé, però no descuideu les tasques manuals i tradicionals com llegir, escriure, fer manualitats, els jocs de taula, fer receptes senzilles, etc. Eviteu que estiguin tot el dia amb una pantalla davant. Jugueu amb ells i aprofiteu aquests dies per a compartir moments. Cal compaginar temps de joc i de treball autònom, en què l’infant decideixi què vol fer i com, amb temps i activitats compartides amb l’adult. 

També és un bon moment per aprendre a estar sense fer res, a pensar, a escoltar-se. En aquest món tan ple d’estímuls és un aprenentatge que tenen poques ocasions de fer.

Aquí teniu unes orientacions per cada curs: