Cultura emprenedora

Els nens i nenes de 5è participen al projecte de la Diputació, anomenat CuEmE. Es tracta de crear i gestionar una cooperativa, amb el suport de l’administració i altres agents socials. Amb una metodologia globalitzada han de crear documents oficials, demanar permisos, fer estudis de mercat, decidir el repartiment dels beneficis, etc. Els productes que decideixin fer, els vendran ells mateixos al mercat de Montigalà. La cooperativa es gestiona de manera democràtica i participativa, però cal tenir una junta directiva que elegeix l’assemblea. De moment, han constituït les dues cooperatives, Pibart (5è A) i Pica-cincs (5è B), han escollit les juntes directives i han realitzat un taller sobre la creació d’empreses cooperatives.

També hem redactat els estatuts. Per grups hem pensat quins haurien de ser els drets i els deures dels membres de la cooperativa.

 

Hem fet una fitxa de registre per cada soci i sòcia. Hem dissenyat un talonari i l’estem fent servir per tenir constància de l’aportació inicial.

Hem creat i dissenyat els nostres prototips i els hem presentat davant dels nostres socis i sòcies per votar els que més ens agradin.

Les nostres cooperatives de 5è (Pibart i Pica-cincs) han anat a compartir les seves experiències amb la resta de cooperatives que participen al programa d’emprenedoria de Badalona. També han sol·licitat un espai per poder ficar la seva paradeta en el mercat d’Encants de Montigalà.

COMENCEM LA PRODUCCIÓ

Ja hem començat a produir els productes que hem escollit a partir dels prototips que els nens i nenes havien presentat.

MERCAT DE LES COOPERATIVES

Finalment va arribar el dia del mercat. Per grups van fer producció, difusió i venda. Les cooperatives Pibart (5è A) i Pica-cincs (5è B) vam aconseguir vendre la major part del que havíem produït. Un 10% dels diners que hem guanyat els hem donat a la Fundació de Sant Joan de Déu. I amb la resta hem fet una festeta.