Cultura emprenedora

Els nens i nenes de 5è participen al projecte de la Diputació, anomenat CuEmE. Es tracta de crear i gestionar una cooperativa, amb el suport de l’administració i altres agents socials. Amb una metodologia globalitzada han de crear documents oficials, demanar permisos, fer estudis de mercat, decidir el repartiment dels beneficis, etc. Els productes que decideixin fer, els vendran ells mateixos al mercat de Montigalà. La cooperativa es gestiona de manera democràtica i participativa, però cal tenir una junta directiva que elegeix l’assemblea. De moment, han constituït les dues cooperatives, Pibart (5è A) i Pica-cincs (5è B), han escollit les juntes directives i han realitzat un taller sobre la creació d’empreses cooperatives.

També hem redactat els estatuts. Per grups hem pensat quins haurien de ser els drets i els deures dels membres de la cooperativa.

 

Hem fet una fitxa de registre per cada soci i sòcia. Hem dissenyat un talonari i l’estem fent servir per tenir constància de l’aportació inicial.

Hem creat i dissenyat els nostres prototips i els hem presentat davant dels nostres socis i sòcies per votar els que més ens agradin.