Escola verda

Som ESCOLA VERDA.

Es tracta de conscienciar la comunitat educativa en el respecte al medi ambient.
Des de l’escola hem començat amb la gestió de residus. Per això separem les restes a l’hora del pati i al menjador. Cada dia de la setmana els encarregats verds de cada curs s’ocupen de treure i recollir els contenidors i d’orientar als companys d’on llençar cada cosa. També vetllaran per l’estalvi energètic: apagar llums, canó i avisar si algun lavabo raja contínuament o si una aixeta s’encalla. Així com de la contaminació acústica, amb un semàfor que canvia de color segons el soroll que hi ha.

Aquest curs hem treballat l’aprofitament del menjar i el no malbaratament. Per aquesta raó tots els grups classe han pensat consells contra el malbaratament i hem pensat receptes per aprofitar el menjar.

Podeu veure els 10 consells escollits AQUÍ.

Enguany, l’acció pel Dia Mundial del Medi Ambient consistirà en la publicació d’un llibret (físic i virtual) amb el recull de receptes d’aprofitament acompanyat dels consells per evitar el malbaratament alimentari. Les receptes recollides al llibret seran proposades pels alumnes i les seves famílies.

Per tal de donar visibilitat al projecte es faran diverses accions:
– S’organitzarà un acte de presentació oficial del llibre.
– S’editarà un flyer amb informació sobre el projecte on s’hi explicarà com es pot consultar el recull de receptes online. Els propis alumnes de les Escoles Verdes repartiran els flyers per diferents punts de la ciutat (mercats i eixos comercials) la setmana de l’1 al 5 de juny.
– Es farà difusió del projecte a través de TeleBadalona, notes de premsa i xarxes socials.
– També es demanarà la col·laboració d’establiments de restauració de Badalona, incloent els del grup Forquilla Badalona i qualsevol altre establiment que es vulgui afegir han d’omplir, abans del 27 d’abril, aquesta BUTLLETA.