Robòtica, 3D i programació educatives

A l’escola hem desenvolupat una línia d’escola per treballar la robòtica i la programació des de P3. En el cas dels més petits comencem amb els Beebots. A mesura que dominen el llenguatge, es va introduint el robot Zowie i el llenguatge de programació amb Scratch.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

LEGO® WeDo és la proposta de LEGO Education pels més joves. Els nens i nenes poden construir models amb sensors simples i un motor que es connecta als seus ordinadors, i programen comportaments amb una eina simple i divertida per iniciar-se en la robòtica.

Aquest material es treballa a Cicle superior, dins l’àrea de Competència Digital, i és una de les activitats que a l’escola fem en grups cooperatius. El treball cooperatiu és una metodologia que permet aprendre tots de tot i aprendre a treballar en grup.

Mentre els grups de 4 treballen amb els projectes de robòtica, altres grups ho fan autònomament realitzant la programació de videojocs amb Scracth.

Un dels projectes incorporats a l’Àrea de Competència Digital ha estat el disseny 3D. A partir de l’aplicació tinkercad, els nois i noies dissenyen a partir de diferents reptes. Tenim impressora 3D i així podem veure el resultat del disseny realitzat.

Tant la robòtica, com el disseny 3d i la programació formen part d’un sector tecnològic clarament en expansió, a Catalunya i a tot el món, per això hem considerat molt important prioritzar-ne l’adquisició d’uns coneixements bàsics, gràcies al desenvolupament de l’Estratègia Digital del centre.

En aquesta presentació podeu veure com treballem aquest projecte en una aula de 6è: