Robòtica, 3D i programació educatives

LEGO® WeDo és la proposta de LEGO Education pels més joves. Els nens i nenes poden construir 12 models amb sensors simples i un motor que es connecta als seus ordinadors, i programen comportaments amb una eina simple i divertida per iniciar-se en la robòtica.

LEGO 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aquests projectes es treballen a Cicle superior, dins l’àrea de Competència Digital, i són una de les activitats que a l’escola fem en equip. El treball cooperatiu és una metodologia que permet aprendre tots de tot i aprendre a treballar en grup.

Mentre els grups de 4 treballen amb els projectes de robòtica, altres grups ho fan autònomament realitzant la programació de videojocs amb Scracth.

 

 

Un dels projectes incorporats més recentment a l’Àrea de Competència Digital ha estat el disseny 3D. A partir de l’aplicació tinkercad, els nois i noies han dissenyat una mascota per cada grup-classe de l’escola. Gràcies a una donació, a l’escola tenim una impressora 3D i podem veure com funciona.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Tant la robòtica, com el disseny 3d i la programació formen part d’un sector tecnològic clarament en expansió, a Catalunya i a tot el món, per això hem considerat molt important prioritzar-ne l’adquisició d’uns coneixements bàsics, gràcies al desenvolupament del Pla Tac del centre.

En aquesta presentació podeu veure com treballem aquest projecte en una aula de 6è: