Notícies curs 2015-2016

FESTA DE GRADUACIÓ DE 6è (Curs 2015-16)

El passat dilluns 20 de juny els nostres alumnes de sisè ens van oferir un bonic espectacle de final de curs: van fer números musicals, números d’humor i mim… Els somriures no van parar d’aparèixer durant tota la jornada. Finalment els seus nebots lectors els van obsequiar amb un diploma i es van acomiadar afectuosament de la nostra escola.

DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT AL PICASSO

El dia 3 de juny vam fer una gran celebració a la nostra escola per celebrar el dia mundial del medi ambient. Va ser un dia molt especial on tothom va plantar les seves llavors i després vam ballar la cançó de “LOS COLORADOS” anomenada “Reducir, Reutilizar y Reciclar”.

Ha estat un dia de concienciació molt maco !!!!

DANSES 2016

El passat dia 26 de maig, els alumnes de Educació Infantil i Cicle Inicial, van realitzar la trobada de dances que es celebren al Pavelló Olímpic de Badalona conjuntament amb d’altres escoles.

DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

Dilluns 6 de juny va tenir lloc a l’edifici El Viver de l’Ajuntament de Badalona l’acte de celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, “Els nostres desitjos arriben lluny”. Es tracta d’un acte en el que tots els alumnes dels centres que formen part de la Xarxa d’Escoles Sostenibles de Badalona (XES_BDN) han participat amb el desig d’un medi ambient millor que van escriure iIMG-20160606-WA0000 IMG-20160606-WA0001amb el compromís que van fer per portar-lo a terme. Tots aquests desitjos han quedat recollits en unes caixes a sota de l’arbre dels desitjos, on cada escola va penjar els que ha cregut més importants. A més els nostres dos delegats verds de 6è, Cristian Almazán i Israel Cirera, van llegir davant del regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament, Sr. Alex Mañas, dos desitjos dels nostres triats per l’ocasió. El senyor regidor va donar resposta a part dels desitjos llegits pels diferents alumnes dels centres verds de Badalona, i va destacar el compromís del nostre Ajuntament per treballar en aquests temes. També es van lliurar els premis als dibuixos del concurs en el que també hem participat per escollir el logo de la XES-BDN. Va haver una guanyador per les tres diferents categories: 2-5 anys, primària i secundària, i el guanyador final va ser una alumne de 2n d’ESO de la Fundació Pere Vergés. Tothom que vulgui pot visitar l’exposició de dibuixos i l’arbre dels desitjos del 6 al 17 de juny a l’edifici El Viver (Plaça Assemblea de Catalunya, 9-12) de dilluns a divendres de 8:30 a 13:30h i dijous de 16 a 18h. Posteriorment també es podrà visitar a l’Escola Del Mar de Badalona (Rambla, 37) de dilluns a divendres de 13 a 14:30h i els diumenges de 18 a 20h. L’acte va tenir un ampli reportatge a la Televisió de Badalona.

RACÓ ARTÍSTIC

En aquesta ocasió el racó artístic ha comptat amb les actuacions de la Laila, la Núria i l’Ariadna. Aquí teniu un vídeo amb el resum de les tres actuacions. Ens ha agradat molt!

XERRADA PER PARES I MARES

Des de l’escola i l’AMPA convoquen una xerrada per dijous 2 de juny:
Títol: CSin títuloom podem educar millor als nostres fills i filles?
Horari: de 15 a 16.30 hores
Lloc: Biblioteca de l’escola
Descripció: L’educació és una tasca difícil, i no ens han ensenyat com fer-ho. De vegades ens podem sentir desbordats i no sabem com actuar.
 En aquest taller reflexionarem sobre com estem educant els nostres fills i filles i com ho podríem fer millor.

ESCOLA VERDA ACTIVA

El Cristian Almazán, alumne de 6è i delegat mediambiental de l’escola Pau Picasso, ens explica com reduïm el consum d’aigua a la nostra escola. Amb un senzill element estalviem milers d’euros.

L’AIGUA ÉS UN BÉ ESCÀS I CADA GOTA HI COMPTA !!!

NOU RACÓ ARTÍSTIC

Ja hem fet un nou Racó Artístic. En aquesta ocasió la Paula de 2n ens ha cantat una cançó; la Salma, la Lucía i la Carla de 4t han fet uns balls i la Natàlia i el Marc de 6è han fet una exhibició de karate. Com en les altres convocatòries ha tornat a ser un gran èxit i hem pogut gaudir de diversos tipus d’habilitats dels nostres companys.

SANT JORDI 2016

Aquest any hem tingut uns grans i especials jocs florals al Pau Picasso. Hem ballat des de P-3 fins a 2n, hem presentat els guanyadors de les auques i els premis literaris de tota l’escola, hem exposat els nostres desitjos com a escola verda i, finalment, els alumnes de 5è han representat la llegenda de Sant Jordi del segle XXI.

Ha estat una jornada especial i plena d’emocions.

XERRADA SOBRE L’ALIMENTACIÓ SALUDABLE

El proper dijous 20 d’abril de 2016 a les 15.10 hores, es realitzarà a l’escola una xerrada informativa sobre “L’ Piramide_alim_saludable_x700alimentació saludable”. 

Un professional sanitari del barri que es desplaçarà a l’escola per oferir aquesta xerrada. Confiem que aquesta activitat sigui del seu interès.

La xerrada es farà a la biblioteca de l’escola.

 

3r RACÓ ARTÍSTIC

Ja anem pel tercer racó artístic. En aquesta ocasió els i les artistes han estat la Sònia i l’Ariadna, que han cantat una cançó, el David Pedrero que ha fet un truc de màgia i l’Alba Coronado que ha fet un ball líric. Aquí teniu un vídeo recull de les actuacions.

VIII JOCS DE PATI (2016)

La setmana del 4 al 8 d’abril s’ha portat a terme a la nostra escola, per vuitè any consecutiu, un ambiciós projecte sobre jocs tradicionals que es realitzen arreu del món.

Als patis d’aquesta setmana s’hi han jugat set jocs diferents (xarranca, matar, baldufa, pica-paret, el mocador, la peste i jocs de goma). Els nens han tingut l’oportunitat de jugar amb els companys d’altres classes i ser conscients que una molt bona manera de comunicar-nos i aprendre és mitjançant el joc.

Prèviament s’ha realitzat un treball interdisciplinari entre l’àrea d’educació física i les diferents tutories de primària:
• Cada classe ha confeccionat un mural ben maco que hem penjat al vestíbul.
• S’han preparat els jocs a les sessions d’educació física.
• Finalment, tot ha culminat amb la dinamització dels alumnes de 6è, que han fet un magnífic treball organitzant les estacions dels jocs durant els patis de tota la setmana i han ajudat als seus companys i companyes a passar estones divertidíssimes.

Aquí teniu algunes imatges d’aquesta setmana de “Jocs de pati”:

XERRADA “ENGANXATS A LES PANTALLES” 

Dins del programa de Formació a les Famílies el proper dijous 14 d’abril a les 16,45 h l’AMPA de l’escola organitza la xerrada dirigida als pares dels alumnes de primària:

“ENGANXATS A LES PANTALLES”

Analitzarem la relació dels nostres fills amb les Tecnologies de la Informació i Comunicació, reflexionant  i dialogant sobre l’ús i l’abús i els diferents temes que es generen al seu voltant.

Young Boy Watching Television

OBJECTIUS

  • Conèixer quin lloc ocupen les pantalles en l’univers dels nens/es.
  • Aprendre a com establir pautes educatives sobre l’ús d’aquestes.
  • Detectar indicadors que ajudin a prevenir riscos.

CONTINGUTS

  • Les Tecnologies, els mitjans i les xarxes socials actual.
  • L’ús i l’abús d’aquestes eines.
  • Els riscos i possibles problemes associats als seus usos.

Tots aquells que vulgueu assistir podeu passar a apuntar-vos per l’AMPA. Places limitades.

NOU RACÓ ARTÍSTIC

Avui hem fet el segon racó artístic a l’hora de pati. Hem tingut el Toni Reche cantant un tema de Camarón, Cómo el agua, i els germans Rodrigo i Iker Osorio que han tocat Per a Elisa de Beethoven. Ens ha faltat una actuació de ball de l’Alba Coronado, que estava malalta i la farà en el pròxim Racó Artístic.

CONSTITUÏT EL COMITÈ MEDIAMBIENTAL

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dimecres 2 de març vam constituir el Comitè Mediambiental de l’Escola Pau Picasso, amb representació de mestres i pares dels diferents Cicles, alumnes de Cicle Superior, personal d’oficis, Menjador i neteja. En la reunió es va fer una explicació de les funcions que tindrà cada representant i una presentació dels objectius de la Comissió Escola Verda del curs 2015-2016 i del Pla D’acció per portar-los a terme.

Aquests objectius aniran relacionats amb l’estalvi de llum i aigua i la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, a part de mantenir els objectius del curs passat, com la recollida selectiva dels residus i els delegats verds.

THE FONIX 9È CONCURS D’ANGLÈS INTERESCOLAR DE CATALUNYA

the-fonix-concurs-danglc3a8s

El passat dissabte 27 de febrer es va celebrar a Barcelona la novena edició del concurs interescolar d’anglès “The Fonix”. És un concurs a nivell de tota Catalunya que consta de 3 fases. La primera és interna i serveix per escollir els representants de cada centre. Tots els alumnes passen una prova donada pel concurs i el/la que obté millor puntuació és l’escollit/da per representar cada escola a la prova provincial. Aquest any els nostres representants han estat Júlia Viñals de 5è A i Eric López de 6è B.

DSC_3211 RETLa prova cada any versa sobre un tema d’ìnterès, i aquest el tema ha estat “Discoveries and inventions”. La prova és escrita i combina exercicis de vocabulari, comprensió escrita i expressió escrita. Els nostres alumnes van fer la prova de la segona fase on van participar unes dues cents escoles de tota Barcelona. D’aquests s’escolliran els 6 finalistes que junt als representants de Tarragona, Lleida i Girona participaran en la tercera fase que serveix per designar els guanyadors. Hi ha premis pels sis primers de cada categoria, i el premi gros pels primers classificats és una estada a “English Summer Camps” de Catalunya de 2 setmanes.

Com podeu imaginar el nivell és molt alt. Podem dir amb orgull que la nostra escola ha participat en les nou edicions del concurs que s’han celebrat fins ara, i tot i que cap dels nostres alumnes ha passat a la fase final, l’experiència que han viscut la recordaran tota la vida. Els nostres alumnes participants (esperem no haver-nos oblidat de ningú) en d’altres edicions han estat: Carla Gallego, Marta Arribas, José Luis Bravo, Judit Pérez, Sergi Jiménez, Mohamed Tabiza, Alejandro Lázaro, Claudia Herrero, Dima Plysiuk, Yaiza Martínez, Marta Rodríguez, Daniel Álvarez, Víctor Gordillo i Laia Gallego. Tots ells poden dir amb satisfacció que un dia van representar l’escola Pau Picasso de Badalona al concurs d’anglès “The Fonix”.

 

JUBILACIÓ DE LA CLAUDINA

La nostra estimada directora, el “colom” del Picasso, es va jubilar el passat divendres 19 de febrer. Tots els que en formen part de l’escola vam voler fer-li una emotiva festa de jubilació: companyes i companys professors, alumnes i ex-alumnes, familiars,  companys del menjador, pares i mares…

La sorpresa va ser majúscula i les llàgrimes i els somriures es van barrejar durant tota la jornada. Aquí et deixem estimada directora un present en forma d’imatges d’aquest dia tan especial per a tots.

EL RACÓ ARTÍSTIC

Hem estrenat el racó artístic a l’escola. Es tracta que els alumnes que vulguin preparin algun espectacle escènic (teatral, musical, dansa, màgia, etc.) i ens el mostrin a l’escola en els primers minuts de l’estona de pati. Els espectacles han d’haver passat un “càsting” previ i com que és en estona de pati, l’assistència dels companys és lliure.

Aquesta activitat es duu a terme periòdicament i pretén potenciar les diferents expressions artístiques, la creativitat, afavorir l’educació integral i les diferents intel·ligències. Així mateix, es tracta també de donar una alternativa diferent durant una estona a l’espai de lleure dels nens i nenes. Aquí teniu un vídeo d’aquesta primera edició:

FESTA DE CARNESTOLTES 2016

Aquí teniu el vídeo de la nostra gran festa de carnestoltes. Aquest any hem tingut disfresses espectaculars, batucada, balls… La festa també ha volgut ser un homenatge a la nostra estimada directora Claudina. Aquest dia tothom érem una mica Claudina !!!

PREGÓ DE CARNESTOLTES 2016

Carnestoltes ha començat i la festa ja no pot parar!!! El passat dilluns 1 de febrer tota l’escola va escoltar les ordres de Sa Majestat Carnestoltes a través dels alumnes de 6è.

Aquí teniu el vídeo de les ordres que ens va deixar per tota la setmana…

CONTES PER LA PAU

El dia 29 de gener Badalona va celebrar el del Dia escolar de la no violència i la Pau (DENIP) i els alumnes de 5è de la nostra escola hi van particpar amb l’activitat dels Contes per la Pau.

Durant l’acte, es llegí un Manifest per la Pau i es lliurà a la ciutat el llibre que recull els contes escrits pels nens i nenes.

Podeu veure la notícia que en va fer Badalona TV anant al minut 5,10 del següent vídeo:
Captura

NADAL 2015 AL PAU PICASSO

Una vegada més les i els alumnes de la nostra escola ens han sorprès amb els seus bonics treballs i espectaculars actuacions de Nadal. Aquí teniu un petit resum de tot el que els nens han fet i viscut durant les festes nadalenques d’aquest any. No podeu deixar de mirar-lo, us emocionarà !!!

PADRINS LECTORS 1r-5è

Aquest passat mes de novembre vam començar l’apadrinament lector dels alumnes de primer. Aquesta activitat consisteix en què cada dimecres un alumne de cinquè acompanya a un nen o nena de primer en el seu aprenentatge de la lectura.
Aquest acompanyament es realitzarà durant tot el cicle inicial. És un temps dedicat a la lectura, però també compartiran experiències i activitats diverses, en un clima cordial i d’ajuda.
Durant les primeres sessions, cada parella ha realitzat un punt de llibre amb el qual han començat a compartir noves experiències.

Distintiu d’ESCOLA VERDA

Fruit de la tasca de conscienciació ambiental que estem fent a l’escola, la Generalitat ens ha atorgat el distintiu d’Escola Verda, així com una placa per tal que se’ns identifiqui com a tal.

Captura

IMG_5486

Captura2

El distintiu, que té validesa fins al 2019, es va lliurar a una representació de l’escola en la XIII Trobada d’escoles verdes que es va fer al Cosmocaixa el passat 28 de novembre.

 

CASTANYADA 2015

El divendres 30 d’octubre vam celebrar a la nostra escola la festa de la castanyada. Els nens d’infantil, cicle inicial i mitjà de primària vam realitzar danses típiques de la castanyada, vam menjar un munt de castanyes i ens ho vam passar d’allò més bé. Aquí teniu un vídeo d’aquesta celebració que tots junts vam fer al pati d’Infantil.

… I més imatges precioses de la nostra castanyada!!!

Pati 14

El passat dia 19 d’octubre vam realitzar la inauguració del Pati 14 a la nostra escola.

La fundació Johan Cruyff va portar a terme aquest projecte que consisteix en pintar al pati uns espais de joc per tal de promoure l’activitat física i la salut. Els alumnes de sisè van prendre mesures dels espais i van decidir-ne els espais adequats (pista de futbol, cercle de jocs i carrils d’atletisme).

La notícia d’aquest esdeveniment va sortir al telenotícies de TV Badalona el passat dia 20 d’octubre. Aqui teniu l’enllaç  per veure’l. (Aneu fins al minut 14:30)

http://tvbadalona.xiptv.cat/noticiesteleb/capitol/20-d-octubre-de-2015

25 años de Pedro en el Picasso

Nuestro compañero Pedro ha cumplido 25 años en la escuela. Como dice la canción que se escucha de fondo, “To sir, with love” (A nuestro profesor, con cariño) , este quiere ser un pequeño homenaje a esos años de plena dedicación. ¡GRACIAS POR TODO PEDRO!

Ràdio Badalona 

El primer dia d’escola d’aquest curs 2015-2016 hem tingut la visita de Ràdio Badalona que ha entrevistat la Claudina, la directora de l’escola que ha aprofitat per fer algunes reivindicacions, i un nen i una nena de 6è. Podeu escoltar l’àudio aquí sota:

Fruita a l’escola

Un any més participem al Pla de Consum de fruita a les escoles. Durant el curs escolar, una setmana de cada mes, es distribuirà fruita i/o verdura seleccionada en funció de l’estació de l’any, la proximitat de producció i la qualitat. La fruita es repartirà entre els nens i les nenes dins del recinte de l’escola perquè en consumeixin durant l’esmorzar. Els objectius del programa són:

*Oferir fruita gratuïta durant els esmorzars i/o berenars dins del centre escolar.
*Informar sobre els beneficis de l’increment del consum de fruites i verdures, i sobre la seva diversitat, característiques, producció, l’estacionalitat, etc.
*Proposar el consum de fruites com una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional

Tríptic informatiu

Escola verda

Som ESCOLA VERDA. Es tracta de conscienciar la comunitat educativa en el respecte al medi ambient. Des de l’escola hem començat amb la gestió de residus. Per això estem separant les restes a l’hora del pati i al menjador. Cada dia de la setmana els encarregats verds de cada curs s’ocupen de treure i recollir els contenidors i d’orientar als companys d’on llençar cada cosa. També vetllaran per l’estalvi energètic: apagar llums, canó i avisar si algun lavabo raja contínuament o si una aixeta s’encalla.