Notícies curs 2017-2018

Concert de Nadal a l’institut

Aquí teniu  5 cèntims del concert de Nadal de tot l’alumnat fet a l’institut.

I-Radia Picassa

Aquest final de trimestre, entre les activitats de dinamització de la lectura que fem en la primera mitja hora de cada dia, hem realitzat de nou un programa de ràdio. En el programa es fan entrevistes a alguns dels nens i nenes que han fet recomanacions de llibres. Els companys han decidit amb votacions qui volien que fos entrevistat en el programa. Han elaborat el guió, preparat i gravat el programa amb el Vicent, que també és el coordinador TAC del centre. En el programa també hi ha notícies, acudits i fins i tot publicitat. Podeu escoltar el programa aquí:

2n Racó Artístic

Dijous 30 de novembre hem fet el segon Racó Artístic del curs. Aquest cop l’Arnau de 3r ha fet uns trucs de màgia impressionants, el David de 6è ens ha explicat una història de por i la Safi i l’Eire de 3r han cantat la cançó de Tadeo Jones 2.

Aprenem els escacs

Aquest curs hem introduït els escacs en horari lectiu al cicle inicial, amb la finalitat d’utilitzar aquest joc com a eina educativa. De fet, hi ha directrius i declaracions a favor de la introducció dels escacs a l’escola per part de diversos parlaments: català, espanyol i europeu. Amb els escacs podem desenvolupar diverses habilitats cognitives i socials, millorar el rendiment acadèmic dels alumnes, educar en valors i, sobretot, aprendre a observar i pensar abans d’actuar.

 

CASTANYADA 2017

Aquest curs l’alumnat de l’escola amb la coordinació i elaboració de la mestra de música i amb la col·laboració de cada tutor i tutora de l’escola, s’ha realitzat una trobada de danses dins l’escola per celebrar la festa de la Castanyada. Volem donar les gràcies a cada mare que ens ha ajudat fent de castanyeres, com també a les famílies que ens van torrar les castanyes, sense vosaltres la festa no hi seria.

Els nois i noies de 5è i 6è han preparat uns contes teatralitzats que s’han representat a les altres classes de l’escola. Aquí en teniu un avançament de mostra. Ens ho hem passat molt bé!

VIII Paralimpíada al Pau Picasso

Un any més hem celebrat a la nostra escola unes paralimpíades amb els alumnes de 3r i 6è. El passat 27 d’octubre vam practicar diferents esports i jocs adaptats a les persones que pateixen algun tipus de discapacitat física: vam practicar boccia, volei adaptat, eslàlom, bàsquet en cadira de rodes i activitats per a invidents.
A la tarda vam acabar amb una conferència amb el Paco Ordoño; jugador de bàsquet en cadira de rodes d’equips com el Barça o la Penya.
L’experiència ha estat com sempre enriquidora i molt divertida. Aquí teniu un vídeo on podreu aprendre moltes coses de les capacitats de l’ésser humà.

Racó artístic

Un curs més hem iniciat aquest projecte de foment de l’expressió artística. Els nens i nenes que volen preparen espectacles, i en aquest cas la Laura i l’Àngela de 2n i la Carla i la Noemí de 6è han preparat una coreografia i la Zaira de 6è una cançó. Aquí teniu un vídeo amb el resum d’aquest primer racó artístic del curs.

JUBILACIÓ DEL NOSTRE ESTIMAT COMPANY PEDRO BERROCAL

El passat divendres 29 de setembre vam tenir el plaer i l’orgull de fer un acomiadament al nostre company i ànima de l’escola Pedro Berrocal.

Aquí teniu 5 cèntims d’aquella jornada.

Fruita a l’escola

Un any més participem al Pla de Consum de fruita a les escoles. Durant el curs escolar, una setmana de cada mes, es distribuirà fruita i/o verdura seleccionada en funció de l’estació de l’any, la proximitat de producció i la qualitat. La fruita es repartirà entre els nens i les nenes dins del recinte de l’escola perquè en consumeixin durant l’esmorzar. Els objectius del programa són:

*Oferir fruita gratuïta durant els esmorzars i/o berenars dins del centre escolar.
*Informar sobre els beneficis de l’increment del consum de fruites i verdures, i sobre la seva diversitat, característiques, producció, l’estacionalitat, etc.
*Proposar el consum de fruites com una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional

Tríptic informatiu

Escola verda

Som ESCOLA VERDA. Es tracta de conscienciar la comunitat educativa en el respecte al medi ambient. Des de l’escola hem començat amb la gestió de residus. Per això estem separant les restes a l’hora del pati i al menjador. Cada dia de la setmana els encarregats verds de cada curs s’ocupen de treure i recollir els contenidors i d’orientar als companys d’on llençar cada cosa. També vetllaran per l’estalvi energètic: apagar llums, canó i avisar si algun lavabo raja contínuament o si una aixeta s’encalla.